Drie op de tien studenten slaan ontbijt over
Foto: ss
Drie op de tien studenten ontbijten niet elke dag. Vijf procent doet dat nooit. Dat blijkt uit een studie van de CM waarover Het Nieuwsblad bericht.

Eet ’s ochtends als een koning, ’s middags als een prins en ’s avonds als een bedelaar. Een beetje een cliché, maar wel waar. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, is het 10 tot 12 uur geleden dat je nog iets binnenspeelde. Maar met wat je dan eet, moet de motor wel gestart worden, zegt Ben De Wit, voedingsdeskundige bij de CM. ‘Zeker als je les hebt en je moet concentreren.’

Half uur langer slapen

En laat dit nu net zijn waar studenten op falen. Uit een rondvraag van de Christelijke Mutualiteit (CM) bij 1.732 Vlaamse studenten blijkt dat drie op de tien niet dagelijks ontbijten. Vijf procent doet het zelfs nooit.

Vooral mannelijke studenten hebben het moeilijk: slechts 65 procent begint elke dag van de week met een maaltijd, zeven procent ontbijt nooit. Bij vrouwelijke studenten is dat 73 procent en vier procent. En de studenten hebben daarvoor verschillende excuses.