Beroep tegen verbeurd verklaarde peperdure wagen na herhaaldelijk dronken rijden
De politie voert een alcoholcontrole uit (archiefbeeld). Foto: Photo News
Een veertiger die voor de vijfde keer dronken betrapt werd achter het stuur, heeft niet alleen 8 maanden rijverbod en 3.000 euro boete gekregen. De politierechter liet ook zijn Range Rover van 35.000 euro verbeurdverklaren, schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. De chauffeur heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de beslissing.

V. uit Lichtervelde reed in april dit jaar dronken op de E40 in Beernem. De bedrijfsleider had 2,7 promille in zijn bloed. Toen hij dinsdag voor die overtreding voor de Brugse politierechter verscheen, besloot die hem streng te straffen aangezien het al de vijfde keer was dat V. betrapt werd. De man is niet alleen veroordeeld tot een rijverbod van acht maanden en een boete van 3.000 euro, maar is ook zijn Range Rover Evoque kwijt.

‘In gevallen als deze moeten we maar eens een drastische beslissing nemen’, aldus de Brugse politierechter. Dat de man intussen een alcoholslot in de wagen had ingebouwd, kon de rechter niet overtuigen.

V. is intussen in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Het is nu afwachten of de correctionele rechtbank de verbeurdverklaring van het voertuig zal bevestigen, of de man zijn wagen toch zal mogen houden. Er wordt evenwel geen uitspraak verwacht voor nieuwjaar.