Regering schrapt toelage voor OIVO
Foto: Photo News

De nieuwe regering-Michel riskeert een ferme aanvaring met de verbruikersorganisaties. Die nemen het niet dat het OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties, zonder overleg wordt opgedoekt. Dat bericht De Standaard dinsdag.

De regering-Michel is van plan om de toelage van 1,2 miljoen euro aan het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO) vanaf volgend jaar te schrappen. De leden van het OIVO, waaronder de Gezinsbond, de vakbonden en de consumentenorganisatie Test-Aankoop, vinden dat onbegrijpelijk.

'Het gebeurt zonder enig voorafgaand overleg”, stelt Christel Verhas, directeur van de Gezinsbond en een van de beheerders van het OIVO. Amper twee maanden geleden stemde de vorige regering nog in met een nieuwe beheersovereenkomst voor de verbruikersvereniging.

De leden hebben eind vorige week een brief geschreven aan de nieuwe minister van Consumentenzaken, Kris Peeters (CD&V). Daarin waarschuwen ze dat de nieuwe regering goed op weg is om de bescherming van de Belgische consument een stevige slag toe te dienen.