Moederbedrijf Inno krijgt Belg aan het hoofd
Foto: BELGA

De Belg Olivier Van den Bossche (38) komt aan het hoofd te staan van de Duitse winkelketen Kaufhof. Die keten is in ons land ook actief met Galeria Inno.

Dat heeft het moederconcern Metro donderdag bekendgemaakt. Van den Bossche mag zich CEO noemen van een bedrijf van 135 jaar oud met een omzet van 3,1 miljard euro.

Van den Bossche neemt de operationele leiding van Galeria Kaufhof over van Lovro Mandac (64), die voorzitter wordt. De Belg stond eerder aan het hoofd van de Belgische dochter Galeria Inno.

Galeria Kaufhof, met hoofdkantoor in Keulen, is een onderdeel van de Metro groep. De keten heeft 105 warenhuizen en zeventien sportwinkels in Duitsland, en de vijftien Inno-winkels in België. Galeria Kaufhof telt 21.500 werknemers.

“Kaufhof is een begrip, een traditie. Het is de Duitse Inno, een marktleider in zijn genre”, aldus Van den Bossche. Dat een Belg aan het hoofd komt van een icoon van 135 jaar oud, zorgt in Duitsland voor veel belangstelling, aldus nog Van den Bossche.

Kaufhof kwam de inwoner van Gavere halen bij dochterbedrijf Galeria Inno, waar hij CEO was. “Op 30 september werkte ik nog bij Inno, vandaag bij Kaufhof.” Van den Bossche kende heel wat succes bij Inno. “Er was sterke groei, zowel qua omzet als winst.” Voor Inno was hij actief bij Carrefour en de VRT.