Tienermeisjes klissen zelf handtasdief
Archiefbeeld Oude Markt. Foto: ivw

Vier Leuvense tienermeisjes zijn er donderdagavond in geslaagd een handtasdief te overmeesteren en tegen te houden tot de politie hem kon oppakken. Even later kon de politie ook de kompaan van de dief inrekenen. Beiden zijn ter beschikking gesteld van het Leuvense parket. Dat meldt het parket vrijdag.

De vier 19-jarige vriendinnen waren aan het dansen in een café op de Oude Markt toen een van hen merkte dat haar handtas werd gestolen door twee jongemannen. De vier meisjes gingen de jongens achterna. Eén meisje kon de jongens inhalen. Die lieten de handtas vallen, maar gaven het meisje een duw en liepen weg. De vier meiden lieten het daar niet bij en zetten hun achtervolging voort. In de Minderbroederstraat konden ze een van de daders opnieuw inhalen en tegen de grond werken. Ze gingen op hem zitten om hem tegen te houden tot de politie ter plaatse was. De 17-jarige jongen bleek in het bezit van de gsm van het bestolen meisje.

Een uurtje later kon de politie ook zijn 18-jarige kompaan inrekenen. Die had goederen van het meisje en de rugzak van een onbekende jongen bij zich.

De 17-jarige jongeman werd voorgeleid bij de jeugdrechter, terwijl zijn 18-jarige kompaan na verhoor werd vrijgelaten. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

(sdv)