Pukkelpop roept op om I am OK-app te installeren
Foto: BELGA

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine roept alle Pukkelpopgangers op om de I am OK-app van Belgacom te installeren. ‘I am OK’ stuurt een sms en zet een bericht op Twitter en Facebook.

De festivalorganisatie kondigde vanmorgen een extra reeks veiligheidsmaatregelen aan nadat gisteren de Club-tent instortte tijdens een kort maar hevig onweer. Er komen extra verankeringen aan de tenten, een permanente weerdienst en bijkomende keuringen.

De organisatie zal de komende dagen de weersituatie op de voet volgen en zal de festivalgangers op alle mogelijke manieren informeren: Twitter, Facebook, lichtkranten, de Pukkelpop-app,.... Op de grote videowalls op het festivalterrein zal een filmpje worden getoond met veiligheidsinstructies.

De organisatie heeft de drie grootste telecomoperatoren uitdrukkelijk aangemaand tot een verhoogde alertheid m.b.t. de capaciteit van de zendmasten en roept iedereen op om de I am OK-app te installeren. Die app werd drie jaar geleden, na de Pukkelpop-ramp, ontwikkeld door Belgacom omdat sms-en minder belastend is dan telefoneren.

Met één druk op de knop verstuurt de gebruiker een sms’je naar vooraf ingestelde telefoonnummers. Dat bericht kan omgezet worden naar Facebook en Twitter. Het vermeldt meteen ook de gps-coördinaten van de gebruiker.

De gratis app kan worden gedownload in de Google Play Store en in de iTunes App Store .