Dineer eens midden in een maïsveld
Foto: rr

In het landelijke Zomergem opent vanavond een pop-up restaurant. Of liever een popcornrestaurant, want het staat midden in een maïsveld. Je kan er eten tussen de maïshalmen en ook op je bord krijg je maïs in al zijn vormen. Het is een idee van het Gentse restaurant Volta

Volta-chef Davy De Pourcq zal drie weken lang koken in het midden van een groot maïsveld in Zomergem, op vijftien kilometer van Gent. De Pourcq heeft op de locatie al langer een tuin met groenten en kruiden die door de gediplomeerde herboriste Clair Lutin onderhouden wordt. Waar de oogst tot nu toe steeds naar het restaurant werd vervoerd, worden de rollen nu omgekeerd.

‘Tegelijkertijd willen we onze gasten een echt ontspannen buitengevoel aanbieden’, aldus de chef. ‘Het is alsof Volta zelf er even tussenuit knijpt. De landelijke setting zal niet alleen onze gasten plezieren, maar ook wij kijken er allemaal naar uit om midden in de velden te mogen werken.’