Geen Belgische gewonden bij ontsporing trein in Zwitserland
Minstens drie wagons zijn ontspoord in Zwitserland na een modderstroom. Foto: EPA

In het oosten van Zwitserland heeft een modderstroom woensdag, in de buurt van het skioord Sankt Moritz, een reizigerstrein doen ontsporen. Volgens de politie van het kanton Graubünden vielen daarbij elf gewonden, vijf van hen zijn er zwaar aan toe. Er zijn geen Belgen onder de slachtoffers. Een wagon is een eind naar beneden gestort, een andere bengelt over de afgrond.

Het ging om de Regio Express trein die op weg was van Sankt Moritz naar Chur, aldus woordvoerster Yvonne Dünser van de Rhaetische Bahn. Er zaten zo'n 200 passagiers op de trein. Het zou in de regio stevig hebben geregend. In de afgelopen 18 uur zou er 60 millimeter regen per vierkante meter zijn gevallen.

Het ongeval gebeurde rond 13.00 uur, ter hoogte van de stad Tiefencastel. Daar botste de trein op modder die op de rails was blijven liggen. De politie sprak meteen van een ‘groot ongeluk’. Minstens drie wagons zijn ontspoord. Zeker één wagon is enkele meters naar beneden gevallen en daar blijven liggen, twee wagons hangen over de brug in de lucht.

De plaats van het ongeluk is moeilijk te bereiken. Het gaat om een rotsachtige, steile plek die enkel te voet bereikbaar is. Verschillende helikopters kwamen ter plaatse. Ondertussen zijn alle passagiers uit de wagons gehaald.

Zo’n honderd ongedeerde passagiers trokken op eigen houtje te voet naar het dichtstbijzijnde station (Tiefencastel), aldus de nieuwssite 20min.ch. Van daaruit werden ze indien nodig afgevoerd. Sommigen onder hen waren in shock en enkelen moesten ter plaatse worden verzorgd. Verschillende gewonden zijn met de helikopter naar een ziekenhuis afgevoerd.

Geen Belgische gewonden

De Belgische ambassade had contact met de Zwitserse hulpdiensten en volgens die informatie bevinden er zich onder de slachtoffers geen Belgen, wat niet wil zeggen dat er geen Belgen op de verongelukte trein zaten, klinkt het.

Op Twitter doken kort na het ongeval de eerste beelden op: