Duitsland roept burgers uit ebola-landen terug
Het lichaam van een man die vermoedelijk aan het ebola-virus stierf wordt geborgen in Liberia. Foto: AP

Duitsland heeft alle Duitsers in de West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia gevraagd om daar weg te gaan voor het ebola-virus.

‘Er werd beslist om daar aan alle burgers te vragen om Guinee, Sierra Leone en Liberia te verlaten, waar de situatie kritiek blijft’, zo verklaarde Martin Schäfer, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De maatregel geldt uitdrukkelijk niet voor dringend benodigd medisch personeel. Ook de Duitse ambassades zullen open blijven. Over het terugroepen van mensen uit Nigeria, waar intussen ook al drie mensen aan het ebolavirus overleden zijn, is niets gezegd. In totaal zijn daar acht besmettingen bekend.

Guinee-Bissau heeft de grens met buurland Guinee gesloten om de verspreiding van het virus te voorkomen.

De ebola-epidemie heeft in totaal al aan 1.013 mensen in het westen van Afrika het leven gekost, zo blijkt uit de meest recente cijfers die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op 9 augustus bekendmaakte. Er vielen 373 doden in Guinee, 323 in Liberia en 315 in Sierra Leone. Het gaat om de zwaarste ebola-epidemie sinds het virus in 1976 voor het eerst werd aangetroffen.