Tom Waes wordt ambassadeur van Unicef
Tom Waes, nieuw vrijwillig Ambassadeur van Unicef België Foto: Unicef

Tom Waes is de nieuwe vrijwillig ambassadeur van Unicef België. Hij werd door de raad van bestuur van Unicef België benoemd voor een periode van twee jaar. Ook Axelle Red, Helmut Lotti en Tatiana Silva mogen zich vrijwillig ambassadeur van de organisatie noemen.

De ambassadeurs worden ingeschakeld voor de ondersteuning van bepaalde activiteiten of campagnes, maar kunnen daarnaast ook zelf initiatieven nemen om op te komen voor de kinderrechten, al gebeurt dat wel steeds in overleg met Unicef België.

‘De vrijwillige ambassadeurs spelen een belangrijke rol in de communicatie, het pleidooiwerk en de fondsenwerving van Unicef België’, klinkt het in een mededeling. ‘Ze kunnen bijdragen tot de realisatie van de financiële en niet-financiële doelstellingen van Unicef België en de inspanningen om de rechten van de meest kwetsbare kinderen overal ter wereld te beschermen en te verdedigen.’

Waes zelf laat weten zich altijd voor 100 procent in te zetten om zijn doel te bereiken, wanneer hij ergens voor gaat, en zich als vrijwillig ambassadeur van Unicef ‘met dezelfde passie in te zullen zetten voor het welzijn van kinderen’.

Hij voegt de daad bij het woord en nam alvast een filmpje op waarin hij mensen aanspoort om Unicef te steunen met een maandelijkse bijdrage als Unicef peter of meter. De komende weken bespreken Unicef en Tom Waes hoe ze de samenwerking verder kunnen concretiseren.

Op 24 oktober brengt Waes alvast een bezoek aan het Unicef verdeelcentrum in Kopenhagen. Vanuit deze plaats vertrekken alle hulpgoederen van de organisatie naar de acties van de organisatie in 158 landen.