Roompot wordt hoofdsponsor nieuw Orange Cycling Team
Foto: Photo News

In de aanloop naar de individuele tijdrit van de Eneco Tour, is woensdag al een tipje van de sluier opgelicht voor wat betreft de nieuwe Nederlandse wielerploeg Orange Cycling Team. Die zal vanaf 2015 rijden met een professioneel continentale licentie.

Wielrennen op Sportwereld.be

Hoofdsponsor van het nieuwbakken Nederlandse wielerteam wordt Roompot Vakantieparken. Deze firma engageerde zich voor de duur van twee seizoenen met nog een optie voor een verlenging van het contract. Bedoeling is dat de ploeg werkt met uitsluitende Nederlandse renners. Wie deel zal uitmaken van de ploeg kon tijdens een persconferentie die plaats had in de perszaal van de Eneco Tour te Breda nog niet gezegd worden.

‘Wij voeren nog steeds gesprekken met tal van renners. Bedoeling is dat het Roompot Orange Cycling Team zich zal richten op Nederlandse beloften en talenten en hen zo op een verantwoorde manier de kans te geven zich verder als renner te ontwikkelen’, gaf ex-renner Michael Boogerd mee.

Ook Michael Zijlaard stond mee aan de wieg van de ploeg. ‘We zijn zeer gelukkig dat we erin geslaagd zijn dit project van de grond te krijgen. Hopelijk kunnen we in de toekomst uitgroeien tot een toonaangevende ploeg die drijft op lef, aanvallend vermogen en veel passie’, besloot Michael Zijlaard.

Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel krijgen een functie binnen de sportieve leiding. Michael Zijlaard, Henk Schipper en Pim van der Wildt nemen het management van het team voor hun rekening.