Krimp Griekse economie bijna stilgevallen
Foto: ap

De Griekse economie is in het tweede kwartaal verder gekrompen, maar in een minder stevig tempo dan in de eerste 3 maanden van 2014. Er is voor dit jaar zelfs zicht op een lichte groei.

Dat meldt het Griekse statistiekbureau woensdag.

De geplaagde Griekse economie ging van april tot en met juni 0,2 procent achteruit ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In het eerste kwartaal bedroeg de krimp nog 1,1 procent. De Griekse economie gaat al sinds 2008 onafgebroken achteruit. Het eerste voorzichtige herstel wordt in de loop van dit jaar verwacht. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan dat resulteren in een groei van 0,6 procent over heel 2014.

De recessie in Griekenland vertraagde sinds het derde kwartaal van vorig jaar. Over heel 2013 bedroeg de krimp 3,9 procent.

De vertraging van de recessie is te danken aan een verbetering van de publieke financiën van Griekenland de voorbije twee jaar, een evolutie die ook zorgt voor een lichte verbetering van de werkloosheid, die evenwel nog steeds op een extreem hoog niveau blijft (27,2 procent in mei).