Renato Neto wordt als eerste vervolgd door reviewteam
Foto: BELGA

Het reviewteam van de Pro League heeft het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verzocht AA Gent-speler Renato Neto te vervolgen voor zijn onbestrafte tackle in de wedstrijd tegen Standard van afgelopen zondag (0-1 winst voor Gent). Dat bevestigt de voetbalbond woensdag.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Volgens de nieuwe procedures die sinds dit seizoen ingesteld zijn, kan een onafhankelijk ‘reviewteam’ van de Pro League - de belangenvereniging voor eersteklassers - het Bondsparket van de KBVB verzoeken vervolgingen te doen van fases die tijdens de wedstrijd onbestraft (of te licht bestraft) bleven. Het reviewteam komt nu voor het eerst écht in actie, want woensdag werd beslist Gent-middenvelder Renato Neto op het matje te roepen.

In minuut 86 van de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Standard, ging Renato Neto - die al eens geel had gekregen - met een tackle fel door op Dino Arslanagic. Scheidsrechter Johan Verbist bestrafte de fase niet, en dus besloot het reviewteam nu in te grijpen.

Het Bondsparket stuurde in opdracht van het reviewteam een invervolgingstelling naar Renato Neto en AA Gent, die komende dinsdag (19/8) moeten verschijnen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal. Die zal oordelen over een eventuele schorsing, op basis van de ‘indicatietabellen’ voor schorsingen (ook een nieuwigheid dit seizoen, die moet zorgen voor meer uniformiteit in de schorsingen).