Opnieuw dodelijk slachtoffer in Nigeria
Foto: AFP

In Nigeria is opnieuw iemand aan de ebola-epidemie overleden, zo heeft de West-Afrikaanse Economische Gemeenschap Ecowas dinsdagavond laat meegedeeld.

Het betreft een medewerker van de organisatie die in Lagos is bezweken. Hij heeft contact met een besmet adviseur van de Liberiaanse regering gehad die in juli naar Lagos was gevlogen en op de luchthaven ineen was gestuikt. Sindsdien vertoefde de medewerker van de Ecowas onder quarantaine.

In Nigeria heeft het virus reeds aan drie mensen het leven gekost, terwijl er meer dan honderd onder quarantaine staan. Gambia, Ivoorkust en Zambia hebben vluchten uit Nigeria opgeschort.

Nigeria heeft na Liberia als tweede Afrikaans land de VS verzocht het experimentele geneesmiddel ZMapp te krijgen voor de behandeling van de mensen die met het virus zijn besmet. Volgens minister van Informatie Labaran Maku wacht het land nog op antwoord van Washington.

Dinsdag had de internationale gezondheidsorganisatie WHO het licht op groen gezet voor het gebruik van niet-geteste geneesmiddelen tegen ebola.

Het Canadese Agentschap voor Volksgezondheid heeft gezegd achthonderd tot duizend doses van een ander experimenteel middel te kunnen leveren. Tien doses van het vaccin VSV-EBOV zijn reeds naar een ziekenhuis in Genève en naar de medische ngo Artsen Zonder Grenzen gestuurd.