1 op de 3 negeert Facebook-verbod op het werk
Foto: Jobat.be
40% van de Europese kantoorbedienden mag geen Facebook gebruiken op het werk. Een beperking die steeds minder wordt nageleefd. Een derde van deze groep geeft toe dit verbod te negeren. Is zo’n regel ten tijde van tablets, smartphones en de opmars van ‘cloud computing’ nog wel relevant?

Blokkeert jouw werkgever de toegang tot sociale media nog? Is er een expliciet verbod op het gebruik van Facebook of andere messaging apps tijdens de kantooruren? Zelfs als de toegang tot al deze afleiding beperkt is, zal je je collega’s - want jij zou dit natuurlijk nooit doen - erop kunnen betrappen dat zij deze restricties omzeilen.

Welk Facebook-verbod?

Uit een onderzoek van Samsung Electronics blijkt dat 1 op 3 Belgische werknemers de regels rond het gebruik van social media aan zijn of haar laars lapt. Creatievelingen vinden wel een achterpoortje op hun bedrijfscomputer, of ze brengen hun eigen toestel mee. Met een eigen tablet of smartphone is het al een stuk gemakkelijker en nog verleidelijker om toch even een statusupdate uit te voeren of eventjes door de foto’s van de andere collega te browsen.

Het is niet verbazend dat vooral de jongere werknemers (18-34 jaar) het moeilijk hebben om hun online activiteiten in te perken. 48% van deze groep klikt Facebook toch nog regelmatig open en 45% kan het niet laten om YouTube te checken.

>

>

>