Aandeelhouders Bpost oordelen volgende maand over nieuwe bestuurders
Ray Stewart Foto: photo news

De aandeelhouders van Bpost kunnen op maandag 22 september stemmen over de benoeming van twee nieuwe onafhankelijke bestuurders, Ray Stewart en Michael Stone. Een eerdere stemming in mei werd uitgesteld.

Dat meldt bpost woensdag. De stemming gebeurt tijdens een bijzondere algemene vergadering.Stewart is de cfo van Belgacom en bestuurder bij Nyrstar. Mike Stone is ceo van het Britse Neopost UK. 

Ray Stewart en Michael Stone waren al in mei voorgedragen, maar bij institutionele investeerders waren er blijkbaar vragen gerezen over de notie “onafhankelijkheid”. Voorzitter Martine Durez liet de stemming daarom uitstellen tot een volgende algemene vergadering.

Martine Durez gaf op die vergadering toe dat het bestuur van Bpost ‘te weinig heeft gecommuniceerd met de institutionele beleggers over het begrip onafhankelijke bestuurder’. Omdat het te laat was om meer uitleg te geven en om het risico op een njet te vermijden, haalde ze de benoeming van de agenda.

In afwachting zijn  Bjarne Wind en K.B. Pedersen (beiden van Post Danmark, benoemd door de vroegere aandeelhouder CVC Capital) lid gebleven  van de raad van bestuur van Bpost.