Een pleidooi voor gedeeld leiderschap
Foto: Jobat.be
“Als de context verandert, heb je een ander soort leiderschap nodig”, aldus Jesse Segers en Koen Marichal in de juni-editie van Peoplesphere magazine. Exit het traditionele top-down management, het tijdperk van het gedeelde leiderschap is aangebroken!

De bedrijfswereld is aan het veranderen. Flexibiliteit, dynamiek en klantenbeleving worden steeds belangrijker, waardoor ook het leiderschap gedwongen wordt om actie te ondernemen. Het traditionele hiërarchische leidersmodel, waarbij de leider commando’s geeft aan zijn werknemers, is definitief verleden tijd.

Gedeeld leiderschap
Sterker zelfs, gedeeld leiderschap wordt steeds populairder. Bij deze manier van werken worden medewerkers rechtstreeks betrokken bij bepaalde facetten van het managementproces, naargelang de situatie erom vraagt.

Door werknemers te laten proeven van de verantwoordelijkheden en uitdagingen waarmee een leider dagelijks geconfronteerd wordt, creëer je een win-win situatie voor iedereen: werknemers zijn sterker geëngageerd, en leiders krijgen de kans om hun stevige workload te delen.

Door de krachten te bundelen, vergroot je bovendien ook de totaalkennis en expertise op de werkvloer, wat de prestaties van het bedrijf alleen maar ten goede kan komen.

>

>

>