Nederlandse ‘lustkapper’ duikt op in Groningen
Foto: ss

De in Nederland niet onbekende ‘lustkapper uit Drenthe’ is na een paar jaar misschien weer actief. Een vrouw uit de stad Groningen is onlangs door een zogenaamde ‘kapper’ onder handen genomen. ‘Hij doet eigenlijk niets wat een kapper doet. Hij zit alleen in het haar te friemelen. Kennelijk raakt hij daar opgewonden van’, zegt een politiewoordvoerder.

Het is niet duidelijk hoe de nepkapper in contact komt met vrouwen. Mogelijk spreekt hij ze aan op straat of belt hij ze op. Voor zover bekend plaatst hij geen advertenties. ‘Hij geeft zich uit als kapper. Dan blijkt dat hij helemaal niet kan knippen, maar dat het ook helemaal niet zijn doel is. Hij kickt erop bij vrouwen in het haar te zitten. We zijn bang dat hij nu in Groningen actief is’, aldus de politiewoordvoerder.

De lustkapper was jarenlang actief in de omgeving van Emmen in de provincie Drenthe. De man ging langs bij vrouwen om hun haar te ‘doen’, vaak zogenaamd namens een kapsalon in de buurt. Meestal liet hij angstige vrouwen met verknipte kapsels achter. Het is niet duidelijk hoeveel ‘slachtoffers’ de man in totaal heeft gemaakt.

Een paar jaar geleden werd de ‘lustkapper’ door een rechtbank in Assen veroordeeld voor aanranding. De man kreeg 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden.