Jurgen Van den Broeck: ‘Doe schitterende zaak’
Foto: BELGA

Ondanks een valpartij slaagde Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) er woensdag in de vijfde etappe toch nog in om in de top twintig over de meet te bollen in Arenberg. De Belgische Tourhoop werd uiteindelijk zestiende, op 2:02 van ritwinnaar Lars Boom. ‘Ik doe hier vandaag een goede zaak’, vertelde VdB na afloop.

Tour de France op Sportwereld.be

‘Ik finishte op 1:43 van geletruidager Vincenzo Nibali. Maar ik laat wel andere klassementsrijders zoals Albert Contador, Bauke Mollema, Tejay Van Garderen en Andrew Talansky achter mij. Daardoor doe ik een schitterende zaak’, gaf een verkleumde Jurgen Van den Broeck mee.

‘De eerste kasseizone van de dag kwam ik goed door. Ik kende omzeggens heel de dag bijna geen problemen. Eén keer was het wel schrikken toen Andrew Talansky mij betrok in een valpartij. Ik kon vlug opnieuw mijn weg voortzetten en ondervond geen hinder van die val. Met mijn fiets was het erger gesteld. Ik heb wel last aan de ogen. Daar zorgden het opspattende zand en vuil voor. Ik hoop dat dit donderdag wel van de baan is. Ik heb vandaag enorm veel steun gehad aan mijn teamgenoten Jürgen Roelandts en Tony Gallopin. Zij namen me in volle finale mee op sleeptouw, zodat we in de buurt bleven van de kopgroep en het groepje met Talansky.’