US Open deelt record aan prijzengeld uit
Rafael Nadal, de winnaar van US Open van vorig winnaar, kan dit jaar meer verdienen aan zijn toernooiwinst. Foto: AP

Op de komende editie van de US Open zal een recordbedrag van 38,3 miljoen dollar (28,1 miljoen euro) aan prijzengeld te verdienen zijn. Dat maakte de Amerikaanse Tennisbond (USTA) woensdag bekend.

De totale prijzenpot neemt toe met vier miljoen dollar, waardoor de winnaars van het enkelspel bij de mannen en de vrouwen elk drie miljoen dollar (2,2 miljoen euro) zullen opstrijken. Dat bedrag was in de geschiedenis van het toernooi nooit hoger.

In vergelijking met vorig jaar neemt het totale prijzengeld toe met 12,5 procent. Voor de laureaten in het dubbelspel bij de mannen en de vrouwen ligt dit jaar een cheque van 520.000 dollar (381.322 euro) klaar.

De afgelopen drie seizoenen steeg de totale prijzenpot van het grandslamtoernooi met maar liefst 64 procent. ‘Om het belang van de spelers en speelsters voor onze sport te erkennen, willen we het prijzengeld tegen 2017 optrekken tot 50 miljoen dollar’, aldus USTA-voorzitter Dave Haggerty. ’We willen dat de US Open één van de meest lucratieve sporttoernooien ter wereld wordt, vandaar onze wens om het prijzengeld te verhogen.’