Operatie Andy Schleck goed verlopen, zware revalidatie wacht
Foto: Photo News

Voormalig Tourwinnaar Andy Schleck (Trek) is in het Zwitserse Bazel met succes geopereerd aan zijn rechterknie. Dat maakte Trek woensdag bekend.

Tour de France op Sportwereld.be

Uit een MRI-scan die voor de operatie werd genomen, bleek dat Schlecks rechterknie serieus gehavend was. De artsen stelden scheuren vast in de collaterale ligamenten en de kruisbanden in de rechterknie. Naast een barst in zijn meniscus, kwam er ook een kraakbeenblessure aan het licht. ‘Dat zorgt voor veel pijn’, vertelde ploegdokter Andreas Gösele. ‘De chirurgen hebben een deel van de meniscus verwijderd en hebben het kraakbeen bijgewerkt. Schleck mag alvast twee weken niet op zijn knie steunen. Veel meer kan ik over zijn revalidatie momenteel nog niet zeggen.’

Voor Schleck is de blessure een zoveelste tegenslag in zijn carrière. ‘Ik voel me op z’n zachtst gezegd slecht. Mijn knie ziet eruit alsof er binnenin een explosie geweest is. Ik moet al zeker twee weken op krukken lopen en daarna zien we wel weer. Acceptatie is de eerste stap in het revalidatieproces en daar ben ik momenteel nog mee bezig. Het zal een zware revalidatie worden, maar ik ben het ondertussen gewoon om terug te vechten’, aldus Schleck.