Bakelants: ‘Wielersport is de grote verliezer’
Foto: BELGA

Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick Step) kwam woensdag afgepeigerd binnen op een eervolle veertiende plaats en toonde zich best tevreden over zijn mini-Parijs-Roubaix. Toch had Bakelants ook kritiek. ’Voor Christopher Froome is alles gedaan en ik noem de wielersport daarin de verliezer’, aldus Bakelants.

‘In de vijfde rit was er brood en spelen en dit betekende het einde van hun kansen voor sommigen. Hier zijn jongens in dit peloton die hier een jaar voor opofferen om een goed resultaat neer te zetten in deze Ronde van Frankrijk. Mannen die een heel seizoen omzeggens op een berg gaan wonen om in de maand juli goed te zijn en dat kan vandaag allemaal weg zijn.’

Over zijn eigen prestatie was Bakelants wel tevreden. ‘Voor mij is het goed gegaan en ik ben er zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Ik eindig als veertiende en dat noem ik niet slecht. Ik zat net achter Jurgen Van den Broeck toen die ten val kwam. Anders had ik nog wat meer kunnen doen in dienst van de ploeg. Ik heb ook eens moeten wachten op Michal Kwiatkowski toen die pech kende. Het was vandaag niet eenvoudig. Ik denk dat velen die ambitie hadden voor het podium een tikje hebben gekregen. Dit was echt wel heel plezant. Toch als je overal goed doorkwam, zoals bij mij het geval was. De jongens die tegen de vlakte gingen zullen daar natuurlijk wel anders over denken’, besloot Bakelants.