Ebola rukt op in West-Afrika
Archiefbeeld, Donka Ziekenhuis Guinee Foto: AFP

De ebola-epidemie maakt steeds meer slachtoffers in de West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia. Alleen al tussen 3 en 6 juli werd het virus bij 50 patiënten vastgesteld. Er zijn ook 25 extra slachtoffers geteld sinds 3 juli.

De vrees dat het virus ook Ghana bereikt heeft, is -voorlopig- ongegrond: uit tests is gebleken dat een Amerikaan die enkele dagen geleden overleden is in een ziekenhuis in Accra, niet besmet was met ebola, meldt het Noguchi Memorial Institute for Medical Research (NMIMR).

De Amerikaan zou in de afgelopen weken een bezoek gebracht hebben aan Guinee en Sierra Leone. In beide landen en in Liberia woedt sinds maart een ebola-epidemie.

Het gaat om de eerste ebola-epidemie in West-Afrika. Tot nog toe was de ziekte enkel in het midden en oosten van het continent opgetreden.

In de voorbije vier maanden zijn volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 481 mensen aan het virus gestorven. In totaal waren er 779 verdachte gevallen. Ebola eindigt voor 90 procent van alle besmettingsgevallen met de dood.