Opnieuw overlijdt Argentijnse journalist na verkeersongeluk
Foto: AFP

Een 38-jarige Argentijnse journalist die in Brazilië verslag uitbracht van het WK, is in Sao Paulo overleden na een verkeersongeluk. Amper een week geleden gebeurde hetzelfde met een 26-jarige Argentijnse journaliste.

Volgens verschillende bronnen zat de journalist in een taxi die werd aangereden door een andere wagen. In dat voertuig, dat gestolen was, zaten mensen die op de vlucht waren voor de politie.

De aangereden taxi kwam tegen een paal terecht, waarna de journalist uit de wagen werd geslingerd. De verantwoordelijken voor de crash konden korte tijd later door de politie van Sao Paulo worden opgepak.

Het slachtoffer werkte op het WK voor het Argentijnse blad Olé, het Spaanse AS en een radiozender. Hij was in Sao Paulo voor de halve finale van Argentinië vandaag/woensdag tegen Nederland.

Een week geleden kwam een 26-jarige Argentijnse journaliste om het leven toen ze met de wagen terugkeerde van Sao Paulo, waar de Argentijnse nationale ploeg Zwitserland had uitgeschakeld in de achtste finales. Haar voertuig werd eveneens aangereden en belandde in een ravijn.

De vrouw was de dochter van een beroemde Argentijnse sportjournalist. Haar dood zorgde in de Argentijnse selectie voor een schokgolf. De spelers beslisten daarop een persconferentie te annuleren.