Deze vijf chefs maken kans op titel ‘Eerste Kok van België’
Vincent Florizoone Foto: put

De gastronomische club Prosper Montagné heeft de vijf finalisten van hun prestigieuze kookwedstrijd bekendgemaakt. Op 6 oktober weten we wie van hen wordt uitgeroepen tot ‘Eerst Kok van België 2015’.

De vijf finalisten zijn Vincent Florizoone (chef-kok van Grand Cabaret in Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-kok De Bakermat in Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef bij La Durée in Izegem), Pascal Peters (sous-chef bij Vivendum in Dilsen-Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef bij Fleur de Lin in Zele).

De finale van de Prijs Prosper Montagné - die al sinds 1954 wordt georganiseerd - vindt plaats op 6 oktober in de Brugse hotelschool Spermalie en dan weten we wie van de vijf met de felbegeerde titel Eerste Kok van België 2015 naar huis mag. Onder het goedkeurend oog van ambassadeur Peter Goossens zullen de vijf finalisten ter plaatse drie gerechten moeten bereiden, waaronder zeetong met mosselen.

De zoektocht naar de beste kok van België wordt jaarlijks georganiseerd door de gastronomische club Prosper Montagné. Vorig jaar mocht schoot Vincent Denis de hoofdvogel af, terwijl Grégory Van Acker tot ‘Eerste Sommelier van België 2014’ werd uitgeroepen. Welke vijf finalisten dit jaar kans maken op die titel is nog niet duidelijk.