Mogelijk tweede spion in Duits-Amerikaans spionageschandaal
Foto: EPA

Er is mogelijk een tweede betrokkene in de spionageaffaire bij de Duitse inlichtingendienst. De Duitse politie deed vandaag in Berlijn huiszoekingen op verschillende plaatsen.

De federale openbare aanklager liet intussen weten dat er een onderzoek gevoerd wordt naar een tweede verdachte. Wel zijn er nog geen arrestaties verricht. Volgens de krant Süddeutsche Zeitung werkte de nieuwe verdachte bij het Duitse ministerie van Defensie en spioneerde hij voor de Amerikanen.

Vorige week werd een medewerker van de Duitse inlichtingendienst opgepakt, die in een periode van twee jaar 218 documenten aan de Amerikaanse geheime dienst zou verkocht hebben. Hij zou de parlementaire commissie die de activiteiten van de Amerikaanse geheime dienst NSA onderzoekt, bespioneerd hebben.

De nieuwe spionage-affaire zet de Duits-Amerikaanse relatie opnieuw onder druk. Eerder maakte de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden al bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA Duitsland bespioneerde. Ook de gsm van Angela Merkel werd afgeluisterd.