IKEA-expo katapulteert u zeventig jaar terug in de tijd
IKEA in de jaren zeventig

Wij mochten pas zo’n dertig jaar geleden kennismaken met IKEA, maar in thuisland Zweden kunnen ze hun huis al veel langer inrichten met de spullen van de Zweedse meubelketen. In 2015 kunnen we de geschiedenis van IKEA ontdekken in een museum, maar een tijdelijke tentoonstelling toont alvast wat we onder meer kunnen verwachten.

IKEA-oprichter Ingvar Kamprad opende de allereerste winkel in Älmhult en die historische winkel wordt momenteel omgebouwd tot een museum dat in 2015 de deuren opent voor het grote publiek. In de kelder van het nabijgelegen IKEA-hotel kunnen geïnteresseerden wel al een voorsmaakje krijgen.

Daar loopt momenteel immers de tentoonstelling IKEA genom tiderna (IKEA door de jaren heen): een ruimte van 800 vierkante meter werd opgedeeld in twintig kamers die werden ingericht met meubels en interieuraccessoires van het prille begin van de Zweedse meubelketen tot nu.

Het populaire Apartment Therapy ging er een kijkje nemen en brengt daarvan rijkelijk verslag uit op zijn website. Benieuwd welke meubels IKEA in de jaren vijftig, zestig en zeventig op de markt bracht? Ontdek het op de website van Apartment Therapy. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u terug op deze website.