Geruchten van de dag: Mandzukic naar Atlético, Sanchez naar Arsenal
Foto: AP
Het WK in Brazilië zit er bijna op en dus wordt er steeds meer uitgekeken naar de aankomende nationale competities. Diverse transfergeruchten klinken dan ook steeds luider. Vandaag staan vooral Mario Mandzukic en Alexis Sanchez in de kijker.

Mario Mandzukic: van Bayern München naar Atlético Madrid

De Kroatische aanvaller Mario Mandzukic staat dicht bij een overgang naar de Priméra Division, zo meldt Eurosport. Mandzukic kondigde al voor het WK aan te willen vertrekken bij Bayern München. De Duitse kampioen verkondigde op Twitter dat er een mondeling akkoord bestaat met Atlético Madrid. Volgens The Daily Mail zou de transfer Bayern zo'n 22 miljoen euro opleveren.

Alexis Sanchez: van FC Barcelona naar Arsenal

Volgens ESPN en The Daily Mail staat Arsenal dicht bij een overgang van Alexis Sanchez. Coach Arsène Wenger heeft er vertrouwen in dat de deal op korte termijn rond zal zijn. Ook Liverpool en Juventus zouden geïnteresseerd zijn in de Chileen van Barcelona. Het transferbedrag voor Sanchez zou rond de 38 miljoen euro bedragen. Verder zouden The Gunners ook Newcastle-verdediger Mathieu Debuchy voor 14 miljoen en QPR-aanvaller Loïc Remy voor 10 miljoen in huis halen.

Patrice Evra: van Manchester United naar Juventus

Volgens The Daily Mail doet Italiaans kampioen Juventus veel moeite om verdediger Patrice Evra naar Turijn te halen. Juve zou een bod van 2,5 miljoen euro doen aan Manchester United, waar de 33-jarige Fransman graag weg wil. Evra zou in Italië zo'n 70.000 euro per week kunnen verdienen, en dat voor twee seizoenen.

Michu: van Swansea naar Napoli (huur)

Volgens Eurosport wordt de Spaanse aanvaller Michu voor één jaar uitgeleend aan Napoli, de club van Dries Mertens. De 28-jarige Michu reisde namelijk niet meer naar de VS om de voorbereiding met Swansea mee te maken. Michu startte vorig seizoen slechts vijftien keer door knieproblemen. 

Lazar Markovic: van Benfica naar Liverpool

Ook volgens ESPN staat Lazar Markovic dicht bij een overgang van Benfica naar Liverpool. De 20-jarige Serviër legt deze week medische testen af. Als hij daarin slaagt, zou Markovic voor zo'n 25 miljoen euro de club van Simon Mignolet komen versterken.