De Iraakse politie heeft woensdag in het centrum van Irak 53 lijken aangetroffen. Vermoedelijk werden de slachtoffers geëxecuteerd, zo meldt een medewerker van de veiligheidsdiensten.

De levenloze lichamen werden aangetroffen in de buurt van de stad Hilla, zowat 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bagdad. De handen van de slachtoffers waren vastgebonden en de lijken vertoonden ook schotwonden in verschillende lichaamsdelen. Vermoed wordt dat de slachtoffers al minstens een week geleden stierven.

‘De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd. Er werden geen identiteitsgegevens bij hen gevonden’, zo verklaarde de bron, die anoniem wenste te blijven.

Het geweld in Irak is sinds begin juni verder geëscaleerd. Vooral de terreurgroep Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIS) wordt daarvoor verantwoordelijk geacht. De aan Al-Qaeda gelinkte organisatie, die gesteund zou worden door lokale soennitische milities, heeft al heel wat terreinwinst kunnen boeken sinds het offensief in vooral het noorden en het westen van Irak werd opgestart.