Normale zomertemperaturen op komst
Foto: Kurt Desplenter

Vandaag blijft het zwaarbewolkt met veel en langdurige regen in vooral het oosten en noordoosten van het land. Aan de kust valt beduidend minder neerslag. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig uit het noordwesten. De temperatuur stijgt tot maximaal 17 graden.

Ook vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht zijn er nog perioden met regen of buien en mogelijk ook onweer. De oostelijke landshelft incasseert de grootste neerslaghoeveelheid. Na middernacht wordt het vanaf het noorden minder nat. De minima schommelen tussen 11 en 16 graden.

Donderdag komt de zon er meer door maar blijven enkele regen- of onweersbuien mogelijk. Er staat een matige wind uit noord tot noordoost. Maar het wordt warmer, tot 20 graden in de Ardennen en aan zee en 23 tot 26 graden elders.

Ook vanaf vrijdag tot dinsdag blijft het wisselvallig met regelmatig zon maar ook enkele regen- of onweersbuien. De middagtemperatuur schommelt rond 24 graden. Maar op zondag en maandag is het iets minder warm.