Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un Foto: REUTERS

Noord-Korea heeft woensdag nog maar eens raketten afgeschoten. Het ging om twee korteafstandsraketten die terechtkwamen in de Japanse Zee. Dat melden de autoriteiten in Zuid-Korea aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap.

De raketten werden volgens Seoul gelanceerd vanuit het oosten van Noord-Korea. Het is niet de eerste keer dat het strikt geïsoleerde land de spanning op het Koreaanse schiereiland opvoert met het testen van projectielen. Volgens experts in Zuid-Korea is het sinds eind juni al de vierde keer dat Pyongyang raketten heeft afgeschoten. Begin maart gebeurde dat ook al.

Even later maakte het regime in Noord-Korea bekend dat er een gewezen nucleaire expert uit het land is overleden. Jon Pyong-ho werd ooit bestraft door de VN voor zijn rol in het raket- en nucleaire programma van Noord-Korea. Jon was hooggeplaatst in de regeringspartij. Hij overleed op 88-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartaanval. Volgens het Noord-Koreaanse regime heeft Jon ‘een bijzondere bijdrage’ geleverd aan het uitgroeien van de partij tot een krachtig revolutionair leger, uitgerust met moderne en defensieve middelen en het omzetten van Noord-Korea in een satellietbouwer en een kernwapenstaat.