Gebruik de iPhone-zaklamp zonder pincode
Foto: mvdv

Om een foto te maken hoef je de meeste smartphones niet per se te ontgrendelen. Op een vergrendelde iPhone heb je – zonder pincode – ook nog enkele andere functies binnen handbereik, waaronder de handige zaklamp.

Sinds iOS 7 beschikt de iPhone over een nieuw Bedieningspaneel met – helemaal onderaan – knoppen voor vier veelgebruikte functies: de camera, rekenmachine, timer en het zaklampje (waarmee je led-flitser van de camera laat branden). Je roept dit Bedieningspaneel op door met je vinger vanaf de onderste schermrand naar boven te vegen.

Dit werkt ook wanneer de iPhone is vergrendeld, op voorwaarde weliswaar dat je daar goedkeuring voor hebt gegeven. Ga hiervoor naar de Instellingen van je iPhone, klik door naar Bedieningspaneel en activeer de functie Op toegangsscherm. Onderaan het toegangsscherm zal nu een klein horizontaal balkje verschijnen, om je te herinneren aan de nieuwe mogelijkheden.

Sommige Android-toestellen hebben het Bedieningspaneel van iOS 7 intussen (gedeeltelijk) overgenomen. Zo beschikt ook bijvoorbeeld de Huawei Ascend P7 over een zaklampje en een calculator die je vanaf het lockscreen kan oproepen.