Samsung komt met miniversie van Galaxy S5
Foto: Samsung

Samsung heeft zopas de Galaxy S5 Mini geïntroduceerd, een Android-smartphone die in veel opzichten het kleine broertje is van de Galaxy S5. Om de prijs te drukken, werd op prestaties beknibbeld. De speciale snufjes van de grote S5 werden evenwel grotendeels behouden.

Het is stilaan een traditie geworden bij smartphonemakers, om in de maanden na de lancering van een topsmartphone een afgeslankte versie van datzelfde toestel op de markt te brengen. Ook Samsung legt binnenkort een miniversie van de populaire Galaxy S5 in de winkelrekken.

Aan de buitenkant volgt de S5 Mini de designlijnen die zijn uitgezet bij grote broer S5 - inclusief de opvallende ‘geperforeerde’ achterkant. En ook de opvallendste nieuwigheden van de Galaxy S5, zoals een hartslagmeter, een vingerafdruksensor en de stof- en waterdichte behuizing werden behouden.

Maar de besparing moet natuurlijk wel ergens zitten, en die heeft Samsung doorgevoerd op het vlak van performantie. De processor die de S5 Mini aanstuurt is minder krachtig dan die van de S5, de 16-megapixelcamera is vervangen door een 8-megapixelexemplaar, en het toestel heeft minder werkgeheugen. Maar in vergelijking met de S4 Mini van vorig jaar zet de Mini van dit jaar wel flinke stappen voorwaarts.

De Samsung Galaxy S5 Mini verschijnt bij ons in de laatste week van juli en zal een stevige 459 euro kosten.