Antwerpen-Centraal krijgt eigen belevingspark rond stripfiguren
Foto: BELGA

Tegen Kerstmis 2015 moet in het Antwerpse Centraal Station een groots opgevat belevingspark tot stand komen dat volledig rond bekende Belgische stripfiguren draait. Het zou gaan om het eerste permanente soortgelijke project in ons land.

Het park wordt zowat 4.500 vierkante meter groot en moet de minder bekende zijde van Antwerpen-Centraal aan het Kievitplein mee doen heropleven.

De drijvende krachten achter “Comics Station Antwerp” zijn Jeroen Jespers, Wim Hubrechtsen en Mark Kiekens, drie voormalige directieleden van Studio 100. Met hun entertainmentbedrijf De Tondeldoos slaagden ze er de voorbije maanden in om verschillende stripuitgeverijen warm te maken voor hun idee. Onder meer Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, Lucky Luke en De Smurfen zullen al zeker deel uitmaken van het park, rond Kuifje lopen momenteel nog gesprekken.

Het belevingspark zal bestaan uit een aantal mechanische toestellen en “interactieve doe-attracties”, maar ook uit een bioscoop, een theaterzaaltje, een poppenkast en een horeca-etablissement. Dat laatste zal ook voor de gewone treinreiziger toegankelijk zijn. Vanwege de ligging en de internationale bekendheid van onze stripfiguren moet “Comics Station Antwerp” niet alleen Antwerpenaars maar naar analogie met het Stripmuseum in Brussel ook vele binnen- én buitenlandse toeristen aantrekken. De NMBS wil het park alvast opnemen in haar B-dagtripaanbod.

“Dit initiatief zal de stedenbouwkundig wat van de rest van Antwerpen geïsoleerd gebleven Kievitwijk een positieve impuls geven. Nu is die nog bij te veel Antwerpenaars en bezoekers onbekend en onbemind”, denkt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Als stadsbestuur verwelkomen we dit soort projecten dan ook met open armen.”