‘Bonnenman’ slaat toe bij Blokker
Foto: Dirk Van de Velde

De ‘Bonnenman’, alias Norbert Verswijver (66), heeft zich vanmorgen met 200 kortingbonnen aangemeld bij het Blokker-filiaal in het Wijnegem Shopping Center. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Hij eist voor 1 miljoen euro tuinmeubelen.

‘Bonnenman’ had minstens 207 bonnen bij zich, die online afgedrukt konden worden. Volgens Verswijver staat nergens vermeld dat de bonnen niet cumuleerbaar zijn. ‘Het gaat om een aankoop van minstens 50 euro. Wel: ik koop voor een miljoen. Daar gaat telkens opnieuw 10% af, tot ik op nul uitkom. Volgens de berekeningen door mijn raadsman heb ik 207 bonnetjes nodig, maar ik heb er heel wat meer mee. Kwestie van ruimschoots toe te komen,’ aldus Verswijver.

De sfeer aan de kassa van Blokker was gespannen. ‘Het is de eerste keer dat ik een negatieve reactie krijg’, aldus Verswijver in zijn vertrouwde Robin Hood-uniform. ‘Ik ben echter zeker van mijn zaak, en ik neem aan dat men er het nodige mee zal doen.’

Het kassapersoneel van Blokker zal de bonnen overmaken aan de directie. In een brief heeft Verwijver de directie gewaarschuwd dat hij de meubelen verwacht binnen de drie maanden, zoniet zal hij een rechtszaak starten.

Als Verswijver de 1 miljoen euro aan tuinmeubelen daadwerkelijk krijgt, zal ze worden geschonken aan tombola’s. Die steunen goede doelen, waaronder noodhulp voor de Filipijnen en de Limburgse vereniging Beter Leven. Die vervult de laatste wens van terminaal zieke kinderen.

'Bonnenman' zet zijn strijd tegen ‘bedrieglijke’ kortingen en bonnenacties onverminderd door. ‘Ik wil de werknemers en de ketens zelf niet treffen, maar dit soort acties dient enkel en alleen om mensen naar hun winkel te lokken’, klinkt het.