Belgische ‘picknicktafel’ valt in de prijzen op Amerikaanse meubelbeurs

De BuzziPicnic - een ontwerp van Alain Gilles voor het Belgische designmerk BuzziSpace - heeft tijdens NeoCon 2014, Amerika’s grootste meubelbeurs in Chicago, twee prijzen in de wacht gesleept.

De BuzziPicnic - een multifunctionele tafel voor op kantoor - werd door het toonaangevende designmagazine Contract Design de ‘Best of NeoCon 2014 Editor’s Choice award’ toegekend. Vijftig juryleden, onder wie interieurdesigners en architecten, vergeleken daarvoor meer dan 350 producten en kozen er de beste uit in ruim veertig categorieën.

Daarenboven werd het ontwerp van Alain Gilles door het magazine Interior Design ook bekroond met een Honoring Industry People (HIP) award voor ‘Best collaborative product’. Het is de eerste keer dat deze award, bedoeld om creatieve ontwerpers en nieuwe producten in de schijnwerpers te zetten, werd uitgereikt.

De lange tafel kan mee evolueren met de flow op kantoor: het meubelstuk kan zowel als vergadertafel als eettafel worden gebruikt, waarbij iedereen kan aanschuiven, maar kan aan de hand van tussenschotten ook in een vingerknip worden opgedeeld in afzonderlijke werkplekken. Het ontwerp speelt ook met twee verschillende hoogtes om aan te werken.

‘Een picknicktafel roept herinneringen op aan zomerse barbecues met vrienden. Het is een ongecompliceerd en toegankelijk stuk dat mensen op een informele manier bij elkaar brengt. Een voorwerp dat ze niet verwachten in een setting van een saaie kantooromgeving’, aldus ontwerper Alain Gilles.

Elk model van de BuzziPicnic is verkrijgbaar in natuurlijk licht hout of zwart hout. De rechthoekige versies kunnen naast elkaar staan om een lang element in de ruimte te vormen. Prijs op aanvraag.