Dodelijke val voetbalsupporter was ongeval
Foto: rdb
De winst van de Rode Duivels werd dinsdagavond overal uitbundig gevierd, maar aan de Brusselse Beurs verliep dat niet vlekkeloos. Een 41-jarige voetbalsupporter kwam er zwaar ten val. Het Brusselse parket gaat uit van een ongeval.

Uit getuigenverklaringen en analyse van de camerabeelden is gebleken dat er geen tussenkomst was van een derde.zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 'Het gaat duidelijk om een ongeval.' Het lichaam van de man, een inwoner van Anderlecht die de Marokkaanse nationaliteit had, is intussen vrijgegeven.

De man was dinsdagavond rond 21.15 uur met een Belgische vlag op één van de leeuwenstandbeelden aan het Beursgebouw geklommen, maar kwam ten val. Hij raakte levensgevaarlijk gewond en werd onmiddellijk door een van de aanwezige ziekenwagens naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij rond 0.45 uur.

Onmiddellijk na de val stelde de Brusselse politie een perimeter in rond het leeuwenstandbeeld. Het Brusselse parket stuurde een wetsarts en het gerechtelijk labo ter plaatse, terwijl de politie verschillende getuigen ondervroeg en de beelden van de bewakingscamera's in de buurt analyseerde.

Elders waren er kleinere incidenten. In Stabroek moest de brandweer enkele voetballiefhebbers van de kerktoren halen. De politie moest in Charleroi ingrijpen toen Belgische en Algerijnse fans slaags geraakten. Een supporter raakte daar ook verbrand door Bengaals vuur.