Blunderende Iker Casillas zegt 'sorry'
Sergio Ramos troost Iker Casillas Foto: Photo News
Doelman Iker Casillas was niet echt bij de les bij de 5-1 pandoering van Spanje tegen Nederland. Het eens zo zekere sluitstuk van Real Madrid en Spanje ging bij meerdere goals niet vrijuit. 'Sorry aan het Spaanse volk', liet hij intussen optekenen. 'Ik was niet goed genoeg.' Datzelfde besluit trokken wel meer waarnemers.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Casillas was al meer dan tien jaar de vaste nummer 1 van Real Madrid en Spanje, maar raakte de afgelopen anderhalf jaar zijn plek bij de Koninklijke kwijt. Bij Spanje is hij nog wel nummer één, maar tegen Nederland flaterde hij twee keer. Eerst ging hij half onder een hoge bal door waarop Oranje kon scoren, daarna tikte hij de bal te ver van zij voet, waarop Van Persie netjes bedankte en scoorde.

'Ik deed dingen die ik niet zou mogen doen. Het was niet bepaald een van mijn beste matchen. Wat een manier om een WK te starten', aldus nog 'San Iker'. De 63-jarige bondscoach Vicente Del Bosque verdedigde zijn doelman. 'Als een team verliest ligt dat niet aan een speler, maar de zwakte van de hele ploeg.'

Spanje speelt de tweede groepsmatch tegen Chili op 18 juni. 'Tegen dan hebben we tijd gehad om te praten', aldus nog Del Bosque.