Ontslagen professor moet aardbeien plukken
Foto: ggr

Communicatiewetenschapper Frank Thevissen (52) moet weldra aan de slag als... aardbeienplukker. Het OCMW van Lanaken ziet dat als een geschikte job voor de voormalige hoofddocent aan de VUB, zo staat maandag in de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De man schreef in maart 2008 een snoeihard opiniestuk over het scholenbeleid van toenmalig Onderwijsminister Frank Vandenbroucke en werd daarop door de Vrije universiteit aan de deur gezet. Sindsdien zit hij zonder werk.

'Met mijn ervaring dacht ik snel een nieuwe job te vinden, maar blijkbaar was ik ‘verbrand’. Bedrijfsleiders die mijn naam even googelen, zien meteen dat ik na het bruuske ontslag in conflict lig met de VUB, en trekken snel hun conclusies', zegt Thevissen in de krant.

Het OCMW van Lanaken, de woonplaats van de ex-professor, heeft hem nu een baan aangeboden als aardbeienplukker. Thevissen wil dit juridisch aanvechten, maar bij de VDAB wijst men erop dat dit wettelijk is. 'De wet bepaalt alleen dat iemand in de eerste vijf maanden na zijn ontslag een job moet worden aangeboden die in de lijn ligt van zijn beroep of studies. Ben je jonger dan dertig, dan is dat zelfs maar drie maanden.'