Buitenlandse media pikken nieuws schietpartij op
De homepagina van BBC. Foto: rr

De dodelijke schietpartij in het Joods Museum aan de Zavel in Brussel haalt ook de buitenlandse media. ‘Dodelijke schietpartij in Joods museum in Brussel’, kopt de Britse openbare omroep BBC.

Zaterdagavond pakt BBC groot uit met het nieuws over de schietpartij in Brussel. In het uitgebreid artikel, dat bovenaan de nieuwssite staat, komen premier Elio Di Rupo en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan bod. Reynders, die tijdens het drama toevallig in de buurt was, getuigt zelfs in een video, in het Engels. Daarnaast hebben ze een randartikel over antisemitisme in Europa: Anti-Semitism 'on the rise' say Europe's Jews.

Drie doden bij schietpartij in Joods Museum in België, schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN. In het artikel wordt verwezen naar een internationale peiling over anti-semitisme.

‘Drie doden na ‘aanslag’ bij Joods Museum in Brussel’, schrijft de Nederlandse krant NRC Handelsblad. Naar aanleiding van de schietpartij in Brussel worden joodse gebouwen in Nederland extra bewaakt.