Parket zoekt onbekende die tiener met ‘spijkerstok’ sloeg
Het 17-jarige slachtoffer ligt met een zwaar hersenletsel in het ziekenhuis. Foto: if

De Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket is op zoek naar een onbekende man die zondag een minderjarige jongen van Turkse afkomst in Hamme bewerkte met een stok waarin spijkers geslagen waren. Dat bevestigt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

De 17-jarige jongen ligt met een zwaar hersenletsel in het ziekenhuis, zo melden Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Het slachtoffer was met twee vrienden op stap toen er plots in de omgeving van het park in Hamme een onbekende man uit zijn wagen stapte. De man viel het slachtoffer met een spijkerstok aan, zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

‘Het slachtoffer kreeg zware slagen op het hoofd en diende met serieuze verwondingen naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Initieel kwam een verdachte uit Hamme in het vizier, maar na onderzoek bleek dat er ten overstaan van deze man geen concrete aanwijzingen van schuld bestaan. De man werd dan ook weer vrijgelaten.’

Politie en parket zijn op zoek naar ‘een onbekende verdachte’. Het is niet duidelijk of het om een geval van zinloos of racistisch geweld gaat. ‘Op dit ogenblik zijn noch aanleiding, noch motief voor de feiten duidelijk’, zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.