Het eerste wapenfeit van Peter Philips voor Dior
Foto: Dior

Na Raf Simons en Kris Van Assche haalde Dior onlangs nog een derde Belg aan boord: make-upartiest Peter Philips. Zijn eerste wapenfeit voor het Franse modehuis was de beautylook voor de cruisecollectie 2015 die woensdag werd voorgesteld in Brooklyn.

Peter Philips werd in 2008 nog binnengehaald als creatief directeur make-up bij Chanel, en maakte daar furore met onder andere kristallen wenkbrauwen, de hyperpopulaire muntgroene nagellak Jade Le Vernis en de Perfection Lumière fond de teint, maar de twee gingen in 2013 uiteen omdat Philips opnieuw wilde gaan freelancen.

Lang heeft dat freelancen niet geduurd, want in maart werd aangekondigd dat Philips aan de slag ging als creatief directeur van Dior make-up. Hij mocht woensdagavond voor het eerst aan de slag voor Dior en creëerde een make-uplook die aansloot bij de cruisecollectie die werd ontworpen door Raf Simons.

‘Ik wilde een look creëeren die zowel licht als gesofisticeerd was en in dezelfde lijn ligt als de luchtige en zomerse collectie’, benadrukt Philips. ‘De rode draad in de collectie is echter de kleur zwart die alle silhouetten samenbrengt. Raf en ik wilden dat de make-up zowel grafisch als elegant was.’

Philips koos ervoor om enkel de ogen te benadrukken en lippen en nagels naturel te houden. Hij gebruikte eyeliner niet alleen op het bovenste ooglid (een klassieke cat-eye), maar trok ook onderaan een half lijntje waardoor de ogen nog groter lijken. De look werd afgewerkt met donkere oogschaduw en de wimpers werden flink aangezet met zwarte mascara.