Cercle krijgt pandoering van KV Kortrijk
Foto: belga
Het gaat van kwaad naar erger bij Cercle Brugge: de vereniging pakte nog geen enkel punt in Play-off 2B, en vanavond kreeg het in eigen huis een pandoering van KV Kortrijk: 4-0.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kortrijk won - net zoals in de heenwedstrijd - tegen Cercle Brugge met zware 0-4 cijfers. Chevalier opende de score al in de 3de minuut, en verdubbelde de voorsprong al na 11 minuten. Matton scoorde in de 48ste minuut, De Smet (ex-Cercle) legde de eindstand in de 66ste minuut vast.

In de stand moet Kortrijk Charleroi nog voor zich dulden: de Carolo's zijn eerste in groep B met 13 punten, de Kortrijkzanen volgen op drie punten. Op de laatste speeldag ontvangt Kortrijk Charleroi, een duel waarin de groepszege in poule B op het spel staat.

Belangrijkste fases:

3' - De eerste echte aanval is meteen raak. Chevalier wordt diep gestuurd, hij kapt aan de achterlijn Wils uit en trapt vervolgens de 0-1 overhoeks binnen.

9' - Chevalier dreigt opnieuw maar deze keer wordt hij wel goed bewaakt. Nuno Reis is bij de pinken.

11' - KVK verdubbelt de voorsprong. Verre bal naar Chevalier. Die is net iets sneller dan Reis, omspeelt daarna Coppens en rondt beheerst af: 0-2.

 

20' - Hij blijft een gesel voor de thuisdefensie. Na een knappe actie moet Cornelis een hoekschop toestaan.

22' - Een verre vrije trap wordt teruggekopt, Matton komt goed ingelopen maar maait los over de bal.

27' - KVK-doelman Clepkens wordt nadat een vrije trap werd gedevieerd op het verkeerde spoor gezet. Hij is echter net op tijd om de 1-2 te voorkomen.

35' - De verdediger tast naar de schouder en moet geblesseerd de strijd staken. Hij wordt vervangen door Reis.

48' - Had Cercle plannen voor een stevige comeback, dan mag het die weer opbergen. Matton kan centraal haast ongehinderd de 0-3 binnenprikken. De assist was van Chevalier.

64' - De rechtsback hoort het fluitsignaal weerklinken nadat Santini ging liggen na een duel. Cornelis maakt zich eerst druk op scheids Lambrechts maar geeft hem dan een schouderklopje nadat er is gefloten voor buitenspel. Hij verontschuldigt zich al lachend.

66' - Net zoals in de heenmatch krijgt Cercle vier goals om de oren van KVK. Een schot wordt half afgeblokt. De Smet is goed gevolgd en kopt de bal over Coppens in doel: 0-4.

77' - Zeldzaam technisch hoogtepunt langs groen-zwarte zijde: Bart Buysse, de linksback van Cercle, waagt zich aan een Zidane-beweging. Het laatste wapenfeit van een armtierige wedstrijd...

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Bekijk hier de volledige stand in Play-off 2B!