Haider Ackermann: ‘John Galliano deed mij dromen’
Haider Ackermann met grote fan Tilda Swinton

Het gaat goed met Haider Ackermann. De ontwerper die bij het grote publiek wel nog even zal gelinkt worden aan de Oscarjurk van Veerle Baetens heeft uitbreidingsplannen voor zijn modelabel en droomt zelfs van couture, zo maakte hij bekend tijdens een interview met de South China Morning Post.

Haider Ackermann lanceerde zijn eigen modelabel in 2002 en met de hulp van Anne Chapelle - de zakenvrouw die ook het label Ann Demeulemeester ondersteunt - kan hij terugkijken op een succesvol parcours.

Maar Ackermann zelf kijkt graag vooruit en heeft in een interview met de South China Morning Post verteld dat hij plannen heeft voor een eigen winkel én dat hij in de toekomst graag de wereld van haute couture wil ontdekken.

‘Ik weet al waar ik de show zou houden, welke muziek ik zou kiezen en hoe het er zou uitzien. Zulke dingen vergeet ik niet, ze achtervolgen me elke nacht’, aldus de ontwerper die ooit aan de Antwerpse Modeacademie studeerde, maar die studie nooit voltooide. ‘Soms voelt het alsof ik een stapel ideeën heb die ik aan de kant moet houden omdat ik ze niet kan gebruiken voor prêt-à-porter.’

Nochtans werd zijn naam al genoemd bij verschillende modehuizen die ook couture brengen, zoals Maison Martin Margiela en Givenchy, terwijl Karl Lagerfeld Ackermann dan weer tipt als zijn ideale opvolger bij Chanel.

En voor werd bekendgemaakt dat Raf Simons aan de slag ging bij Dior, hadden heel wat insiders hun geld ingezet op Ackermann als opvolger voor John Galliano, die bij het Franse modehuis werd ontslagen na antisemitische uitspraken.

Of Ackermann die job ook werkelijk werd aangeboden, laat hij in het midden, maar hij heeft wel een boon voor de voormalige hoofdontwerper van Dior. ‘Het was zo jammer dat John Galliano Dior moest verlaten. Ik zou hem graag terugzien in de modewereld, want hij is de man die me deed dromen. Niet veel mensen kunnen dat. Het is vandaag de dag zo’n luxe dat er mensen zijn die ons meeslepen en laten reizen met onze geest’, aldus Ackermann.

Het volledige interview met Haider Ackermann kunt u lezen op de website van de South China Morning Post.