Lokeren heeft de bekerfinale gewonnen met 1-0. Het klopte Zulte Waregem in het Koning Boudewijnstadion met 1-0. Verdediger Alexander Scholz scoorde na 57 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd, hij kopte een hoekschop binnen. Voor Lokeren is het de tweede zege in de Cofidis Cup in drie jaar, Zulte Waregem moet revanche nemen in de play-offs.

Bekerfinale Lokeren-Zulte Waregem op Sportwereld.be

Lokeren en Zulte Waregem maakten in de beginfase een gretige indruk. Essevee kwam in de tweede minuut ei zo na op voorsprong. Naessens speelde Sylla aan in de grote rechthoek, met de rug naar doel krulde de Guineeër echter de bal tegen de paal. Smaakmakers Hazard en Vanaken kwamen in de eerste helft weinig aan de bak, waardoor het geen kansen regende. In de 20e minuut moest de paal toch opnieuw redding brengen voor Lokeren, het was ditmaal Leye die na balverlies van Galitsios het doelhout raakte. De fans dienden zich bij de rust te verwarmen aan een brilscore.

Na een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Naessens kwam de ploeg van Peter Maes in de 57e minuut op voorsprong. Verdediger Scholz werkte na een hoekschop het leer tegen de netten. Lokeren kreeg vleugels, Essevee-doelman Bruzzese had moeite met een afstandsschot van Galitsios. Twintig minuten voor tijd trok Dutra zijn zevenmijlslaarzen aan, de bal kwam bij Harbaoui terecht, maar Bruzzese redde. De troepen van Francky Dury slaagden er niet meer in Lokeren te verontrusten, op een geblokt schot van Sylla na. Dutra kwam nog dichtbij de 2-0.

Lokeren pakte de beker eerder in 2012. Toen was het in de finale te sterk voor Kortrijk (1-0).

Belangrijkste fases:

1' - Bruzzese in doel bij Essevee. Francky Dury is trouw gebleven aan zijn 'bekerdoelman'. Niet Sammy Bossut maar Bruzzese staat in doel bij Zulte Waregem. 

2' - Sylla tegen de paal! De spits draait zich goed vrij in de zestien meter van Lokeren en treft de buitenkant van de paal. Leuke start van deze finale! 

4' - Ook dreiging aan de overkant! Lokeren steekt voor het eerst zijn neus aan het venster, maar Bruzzese is net iets sneller dan Dutra bij de aflegger van Harbaoui. 

14' - Een voorzet van Hazard is net iets te hoog voor Sylla, waardoor Copa weg kan boksen. Na enkele minuten middenveldspel zien we zo nog eens wat actie in de zone van de waarheid! 

19' - Voor de tweede keer vanavond raakt Zulte Waregem het doelhout. Dit keer is het Leye die de paal op zijn weg vindt. 

27' - Steve Colpaert gaat te fel door op enkels van Harbaoui en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.

51' - Kums lepelt de bal over de Lokerse verdediging tot bij Naessens, die vanuit buitenspel scoort. Doelpunt terecht afgekeurd. 

56' - Scholz kopt de hoekschop voorbij Bruzzese: 1-0!

55' - Vanaken stuurt Dutra goed diep en die vindt Persoons aan de rand van de zestien meter. Diens schot is te flauw maar levert wel een hoekschop op. 

62' - Leye lijkt geblesseerd. De Senegalees geeft zelf aan dat hij niet meer verder kan.

71' - D'Haene verspeelt de bal in de eigen zestien meter aan Vanaken die meteen doorspeelt aan Harbaoui. Diens schot wordt echter afgeblokt door... Karel D'Haene die zijn foutje goed maakt.

73' - Dutra ontdoet zich op snelheid van een drietal tegenstanders, maar ziet zijn assist voor Vanaken afgeblokt worden. Harbaoui kan nog met het leer aan de haal, maar Bruzzese haalt diens poging uit de benedenhoek. 

77' - Hazard geeft Persoons een duw omdat die de bal niet wilt terug geven na een overtreding. Het komt hem op een gele kaart te staan. 

86' - Sylla lijkt voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn schot ketst toch nog af op een Lokers been. 

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!