Wilders blijft bij uitlatingen over Marokkanen
Geert Wilders. Foto: AFP

Geert Wilders, voorzitter van de Nederlandse PVV, blijft bij zijn omstreden uitlatingen over Marokkanen. ‘Ik heb niets verkeerds gedaan’, zei hij zaterdag tegen de verzamelde politieke pers in Den Haag.

Wilders heeft geen spijt van zijn uitspraken over Marokkanen woensdag. ‘Waarom heb ik dat gedaan? Omdat ik dat wil. Omdat ik dat vind’, zegt hij.

Criminelen

Volgens de politicus zijn Marokkanen oververtegenwoordigd op lijstjes van criminaliteit en bijstand. ‘Ik heb niet gezegd dat we alle Marokkanen het land uit willen knikkeren. Ik ben voor beperken immigratie uit islamtische landen, bevorderen remigratie en het uitzetten van criminele Marokkanen door het Nederlandse paspoort af te pakken.’

Dat er minder Marokkanen in Nederland moeten komen, staat al in het verkiezingsprogramma van de PVV, zei Wilders nog. Hij zal naar eigen zeggen blijven doorgaan. ‘Ik zal geen excuses aanbieden voor dingen die de waarheid zijn. Niemand zal mij klein krijgen.’

De PVV-leider verweet de media nog dat zij hem hebben vergeleken met abjecte figuren uit het verleden, zoals Adolf Hitler.

Meer of minder

Tijdens een meeting woensdagavond na de gemeenteraadsverkiezingen had Wilders zijn publiek van partijleden de vraag gesteld: ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’ Minder’, scandeerden die in koor. Het tafereel werd gefilmd en zorgde voor grote verontwaardiging in Nederland.

Door zijn omstreden uitspraken zijn verschillende leden uit zijn Partij voor de Vrijheid gestapt.