Aurel Jakupi, een 18-jarige die verdacht wordt van roofmoord op een bejaarde in Jette, is donderdagmiddag ontsnapt aan zijn toezicht. De jongeman had van de jeugdrechter toestemming gekregen om zijn ouders te bezoeken, maar hij ging ermee vandoor. Een zoekactie van zijn begeleider leverde niks op. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Jakupi, ook bekend onder zijn alias Aurel Belba, wordt verdacht van de roofmoord op de 79-jarige Marie José Verelst uit Jette. Samen met twee andere jongeren bekende hij in haar appartement te zijn geweest, maar hij ontkent dat hij de vrouw vermoordde. Sinds de feiten verbleef Jakupi in een gesloten jeugdinstelling. Toen hij donderdag op bezoek mocht bij zijn ouders, ging het mis. Jakupi nam de benen. Zijn begeleider probeerde hem nog te achtervolgen, maar zonder resultaat. Ook een zoekactie leverde niks op.

Na de verdwijning verspreidde de politie volgend opsporingsbericht. Op donderdag 20 maart 2014 omstreeks 13.35 uur ontsnapte de 18-jarige Aurel JAKUPI aan zijn toezicht in Wemmel. Hij is gekend onder de alias Aurel BELBA Hij spreekt Albanees, Frans en Nederlands. Aurel Jakupi is normaal gebouwd, heeft bruine ogen en donker haar dat langs de zijkanten is opgeschoren. Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij een zwarte jeans, een zwarte jas en zwarte schoenen. Hebt u Aurel JAKUPI nog gezien of weet u waar hij verblijft, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

(kidr)