DIY. Het mooiste servies maakt u zelf
Foto: Sokeen.fr
Sterretjes, driehoeken, of zelfs hele teksten: ook met een klein budget kan u de mooiste patronen op uw borden en tassen toveren. Vijf tips om zelf aan de slag te gaan met een wit servies en een porseleinpen.

BENODIGDHEDEN

- porseleinpen
- een wit servies
- papieren doekje of nagellakremover
- oven

WERKWIJZE

Was het bord of de tas eerst zorgvuldig af, zodat de inkt zich perfect kan vasthechten. Maak een schets in potlood, overtrek de lijnen dan met de porseleinpen. Kleine foutjes kan u wegwerken met een nat papieren doekje, of eventueel ook met nagellakremover.

Laat uw kunstwerk drogen. Kijk op de porseleinpen om de correcte droogtijd te weten te komen, want die is afhankelijk van welk soort pen u gebruikt. Hierna moet uw servies de oven in, ook hier is temperatuur en tijd afhankelijk van het type pen. De 'baktijd' ligt rond dertig minuten, u hoeft de oven niet voor te verwarmen.

Laat uw bord of tas afkoelen om te vermijden dat het barst. Klaar!

INSPIRATIE

Graficus Kiinta vertrok van een sterrenmotief en stiftte daar een tas en bord mee vol, maar eigenlijk kan u elk patroon uitproberen. Driehoekjes, wolkjes, ananasjes, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bekijk de tutorial op Sokeen.

Op 'Signed by tina' vindt u geen tutorial, de blogster lijst wel haar inspiratiebronnen op. Naast deze borden vindt u er dus ook klassiekere patronen en een paar voorbeelden in kleur.

Bekijk de tutorial op Signed by tina.

Firm Living bracht een servies op de markt in gedempte kleuren en met een geometrisch accent. My Dubio voegde de driehoekjes zelf toe met een porseleinpen.

Bekijk de tutorial op My Dubio.

Blogster Mormorsglamour - vrij vertaald als Grootmoeder Glamour - designde haar borden met een botanisch patroon en liet zich daarbij inspireren door de borden die Marimekko uitbracht.

Bekijk de tutorial op Sköna hem.

Op Building Blocks -Pottery Barn kids- vindt u een tutorial om een bord te maken voor speciale gelegenheden. Verjaardagen, dipjesdagen, of elke dag waarop u iemand wil laten weten hoe bijzonder die voor u is.

Bekijk de tutorial op Building Blocks.