Pascal Kerkhove, hoofdredacteur van de Gazet van Antwerpen, is opgestapt vanwege 'een diepgaande vertrouwensbreuk tussen de redactie van de krant en de directie'. Dat schrijft de krant in een brief aan haar lezers.

De redactie vreest dat ze door alle op til staande hervormingen binnenkort niet langer de kwaliteit zal bieden die de lezer verwacht. Ook over de eigenheid van de krant maakt de redactie zich zorgen.

De redactie van de Gazet van Antwerpen rekent op een signaal van de bedrijfstop om het vertrouwen tussen redactie en directie te herstellen. 'Zo niet zullen wij als redactie geen andere keuze hebben dan tot andere, meer drastische acties over te gaan. Hopelijk vindt u morgen ook nog een krant in uw bus', klinkt het in de brief op bladzijde drie van de krant.

De directie betreurde het besluit van Kerkhove ‘maar respecteert zijn beslissing’, klinkt het. Kerkhove blijft wel betrokken bij de lopende processen in verband met de verdere ontwikkeling van de organisatie.

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdredacteur, zullen adjunct-hoofdredacteur Jan Mulleman en het nieuwsmanagement de operationele leiding van de krant op zich nemen.

De komende dagen zal de directie van Mediahuis ‘in dialoog met de redactieraad de huidige situatie evalueren en de nodige initiatieven nemen om het toekomstproject rond de krant voort te zetten’.

De herstructurering van Mediahuis, de fusie tussen Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar) en Concentra (Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg), is het hardst voelbaar voor de redactie van de Gazet van Antwerpen. Bij heel de operatie zijn 138 voltijdse banen bedreigd.