Modehuis Dior kiest opnieuw een Belg voor topjob
Foto: rr

Met Raf Simons als ontwerper stond er al een Belg aan het artistieke roer bij Dior, maar het Franse modehuis verwelkomt opnieuw een landgenoot in een topfunctie: make-upartiest Peter Philips wordt creatief directeur van Dior make-up.

Een grote verrassing is het niet dat Philips oude bekende Raf Simons gezelschap gaat houden bij Dior. De carrière van Philips geraakte eind jaren negentig in een stroomvernelling door een look die hij creëerde voor Raf Simons: een mannelijk model beschilderd als Mickey Mouse.

‘Ik werd nog jaren gezien als Mr Mickey Mouse’, zei Philips daar later over. Zijn vernieuwende stijl en zijn durf om te experimenteren met materialen brachten hem bij alle grote labels en fotografen, van Dries van Noten tot Fendi, van Peter Lindbergh tot Inez Van Lamsweerde.

In 2008 werd Philips binnengehaald als creatief directeur van Chanel make-up, waar hij onder meer de beroemde neptattoos met parels creëerde en ervoor zorgde dat 2010 het jaar van de mintgroene nagels werd.

Tegelijk is hij ook de man achter succesproducten als de Rouge Coco lippenstiften en de Perfection Lumière fond de teint. In februari vorig jaar kondigde hij aan Chanel te verlaten om weer als freelance artiest aan de slag te gaan.